Jednim klikom do rezervacije knjige

Moja biblioteka

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ od 1. septembra pruža mogućnost onlajn rezervacije građe, što znači da korisnici mogu doći do željene knjige pomoću jednog klika. Članovi čačanske Biblioteke mogu rezervisati određeni naslov i publikaciju preuzeti u roku od 7 dana, a isto važi i za ogranke u Mrčajevcima, Zablaću, Prijevoru i Preljini.

Osim toga, korisnici mogu u svakom trenutku (od kuće ili na svom mobilnom uređaju) pregledati trenutno pozajmljenu građu, datume pozajmice i roka vraćanja, produžiti rok pozajmice, otkazati rezervaciju, imati uvid u svoju istoriju čitanja, dobijati e-obaveštenja itd.

 

Moja biblioteka

Za korišćenje ove mogućnosti, potrebno je imati važeću člansku kartu Biblioteke i otvoren nalog na servisu „Moja bibliotekaˮ koji pruža mnogobrojne informacije za koje je do sada bilo neophodno doći u biblioteku. Aktiviranje naloga vrši se na Info-pultu Biblioteke, gde možete dobiti i više informacija o ovom servisu ili putem video-uputstva za aktivaciju i korišćenje servisa Moja biblioteka. Otvaranjem naloga na ovom servisu korisnici između ostalog dobijaju mogućnost da potraže ili rezervišu knjigu ili časopis, naprave spisak omiljenih knjiga i dele ga sa drugima. Moja biblioteka članovima pruža informacije koje su do sada mogli dobiti samo ličnim dolaskom u biblioteku. Ovim putem se na personalnom ili javnom računaru kao i na pametnom mobilnom uređaju mogu videti različite informacije: lista knjiga koje su trenutno pozajmljene ili one koje je potrebno vratiti, produženje roka pozajmice na još 15 dana, istorija pozajmice građe. Potom se može izvršiti onlajn rezervacija knjiga koje su na čitanju, dobiti željena elektronska obaveštenja kao i i mnoge druge podatke koje se odnose na članstvo u Gradskoj biblioteci Čačak. Za korišćenje ove usluge potrebno je imati važeću člansku kartu u našoj ustanovi i otvoren nalog na servisu Moja biblioteka. Aktiviranje naloga vrši se nakon ostavljanja važećeg imejla na info-pultu Biblioteke gde se mogu dobiti i dodatne informacije. Sve ove usluge su dostupne i korisnicima koji su učlanjeni u ograncima u Mrčajevcima, Zablaću, Prijevoru i Preljini.

Pogledajte video-uputstvo na linku ispod teksta i upoznajte korisničke profile Moj COBISS, Moje biblioteke i mCOBISS – verzije COBISS+ biblotečkog sistema.

https://www.youtube.com/watch?v=sffDMEb7LL4&t=4s