30. Memorijal Nadežde Petrović „Na jug, na jug! Idemo na jug!“

30. Memorijal Nadežde Petrović „Na jug, na jug! Idemo na jug!“ 3. oktobar – 10. novembar 2020. 

30. Memorijal Nadežde Petrović „Na jug, na jug! Idemo na jug!“ 3. oktobar – 10. novembar 2020

Jubilarni 30. Memorijal Nadežde Petrović pod nazivom „Na jug, na jug! Idemo na jug!“ biće svečano otvoren 3. oktobra u 13 časova u Umetničkoj Galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku.

Memorijal Nadežde Petrović je najstarija i jedna od najznačajnijih manifestacija iz oblasti savremene vizuelne umetnosti na prostoru Srbije, koja ove godine obeležava 60 godina postojanja.

Opširnije: 30. Memorijal Nadežde Petrović „Na jug, na jug! Idemo na jug!“

KUPUSIJADA MRČAJEVCI 2019

Kupusijada 2019 

Tradicionalna poljoprivredno – turistička manifestacija KUPUSIJADA, ove godine, 17. put po redu, održava se od 13. do 15. septembra 2019. godine u Mrčajevcima. Pokrovitelj manifestacije je Grad Čačak, a organizator manifestacije: JU “Turistička organizacija Čačka” i Savet “Kupusijade”

Programom 17. “Kupusijade”, predviđene su poljoprivredne izložbe, izložbe mehanizacije, opreme i zaštitnih sredstava i prerađevina od voća i povrća, takmičenje u pripremanju jela od kupusa. Prateće događaje čini bogat kulturno-umetnički program sa koncertima poznatih estradnih umetnika, Narodnog orkestra i brojnih folkornih ansambala.

Opširnije: KUPUSIJADA MRČAJEVCI 2019

PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA 2019

 Zablaće

U Zablaću se po trinaesti put organizuje privredno turistička i kulturno zabavna manifestacija "Plodovi zapadnog pomoravlja". Očekivanja odove manifestacije su da podstiče i hrabri unapređenje poljoprivredne proizvodnje, razvoj sela, neguje i čuva tradiciju, podstiče takmičarski duh.

Cilj ove manifestacije je da uspostavi direktan kontakt između individualnih poljoprivrednih proizvođača, proizvođača hrane, kupaca i relevantnih institucija. Na "Berzi hrane" već tradicionalno svoj proizvodni program izlažu proizvođači i prerađivači našeg kraja. Od povrtarskih i voćarskih proizvoda, cveća, proizvoda od meda, preko prerađivačkih prehrambenih proizvoda, predstavljen je celokupan prehrambeni potencijal ovog kraja.

Opširnije: PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA 2019

PROGRAM 32. SABORA FRULAŠA SRBIJE

Sabor frulaša

32. SABORA FRULAŠA SRBIJE  «OJ MORAVO»

Prislonica – Čačak, 20 - 21. jul 2019.

Domaćin: Živorad Ajdačić, reditelj
Starešina: maestro Bora Dugić
Organizatori: Turistička organizacija Čačka, Savet Sabora frulaša i MZ Prislonica
Umetnički direktor: Svetlana Azanjac, etnomuzikolog
Pokrovitelj: Grad Čačak


P R O G R A M
32. Sabor frulaša Srbije posvećen je duhovnom ocu Sabora
prof. Miodragu Milu Azanjcu

Opširnije: PROGRAM 32. SABORA FRULAŠA SRBIJE