Održana ekskluzivna modna revija PS Fashion brenda u Čačku

Modna revija PS fashion - foto Bus Plus

U Čačku je 7. septembra 2023. održana impresivna modna revija PS Fashion kompanije koja je predstavila limitiranu kolekciju „TI SI ONA“ inspirisanu najpoznatijim ženama srpske istorije. Revija je održana, u sumrak, neposredno pred zalazak Sunca (Goledn Hour) čime je priređen poseban vizuelni doživljaj uklopljen sa originalnim modelima. Revija je deo projekta „Čačanska Rodna“, kojim Čačak ove godine obeležava titulu Prve srpske prestonice kulture.

Opširnije: Održana ekskluzivna modna revija PS Fashion brenda u Čačku

Takmičari Plesnog kluba Luna u Top 5 na svetu

Plesni klub Luna

Uspesi mladih Čačanki i Čačana su veliki i zapaženi u krugovima sportskog plesa.

U toku jesenje i prolećne sezone takmičenja (od septembra do marata) učestvovali su na 14 takmičenja od toga pet domaćih u Beogradu, Kragujevcu, Mionic i na devet inostrahin takmičenja širom Balkana, Skoplju, Temišvaru, Brčkom, Sarajevu, Sibiu, Sofiji, Zagrebu.

Opširnije: Takmičari Plesnog kluba Luna u Top 5 na svetu

COVID 2019 - Vlada Republike Srbije (saopštenja 2023)

Usled minimalno registrovanih zaraženih lica od korona virusa i nemanja potrebe za vođenjem i objavljivanjem statističkih podataka obolelih od COVID-19 virusa u Srbiji, Informativni portal ČAČAK UŽIVO više ne objavljuje dnevnu statistiku.

 

U Srbiji nema smrtnog slučaja i 78 nova slučaja koronavirusa
Beograd, 14. jun 2023.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su u poslednja 24 časa na koronavirus testirane 4.264 osobe, od kojih su 78 bile pozitivne na taj virus.

Na bolničkom lečenju je 15 pacijenata. Na respiratorima nema pacijenata.

U poslednja 24 časa od posledica virusa nema preminulih, tako da je ukupan broj preminulih 18.057, a procenat smrtnosti je 0,71 odsto.

Od početka pandemije testirano je 12.988.507 osoba, od kojih je 2.543.107 bilo pozitivno na koronavirus, navodi se u saopštenju. 

Opširnije: COVID 2019 - Vlada Republike Srbije (saopštenja 2023)

Još 50 stabala u Gradskom parku

Još 50 stabala zasađeno u Gradskom parku 

U okviru redovnih akcija ozelenjavanja gradskih i parkovskih površina, danas je u Gradskom parku zasađeno 50 stabala, a akciji je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa saradnicima.

Radnici JKP “Gradsko zelenilo” zasadili su borove, smrču i sadnice kuglastog javora, što je dodatnih 50 stabala na 600 već postojećih u Gradskom parku.

Opširnije: Još 50 stabala u Gradskom parku